Digitalna ilustracija kot element grafičnega oblikovanja

| Majda Rogelj|Objavljeno03 Apr, 2021

Digitalna ilustracija kot element grafičnega oblikovanja

Danes pišem o meni zelo ljubi temi, ilustracij. Z grafičnim oblikovanjem se sicer ukvarjam že kar lepo število let, v zadnjih letih pa sem zelo navdušeno odkrila tudi ilustracijo. Kot tudi vidite sem jo z veseljem uporabila na svoji spletni strani. Digitalna ilustracija je krasna in inovativna oblika izražanja, vsekakor pa kar se mene tiče, zelo zelo primerna kot element grafičnega oblikovanja. V prispevku zapišem 5 razlogov, zakaj digitalno ilustracijo uporabiti tudi kot del grafičnega oblikovanja.

Zakaj sploh ilustracija?

V neskončnem morju spletnih možnosti in orodij danes lahko gradimo spletne strani za različne okuse, razpoloženja in dejavnosti. Orodja za razvoj spletnih strani ponujajo veliko število vnaprej izdelanih predlog, postavitev in vzorcev, ki lahko naredijo spletno mesto privlačno in vsestransko.

Vendar pa obstajata dve pomembna elementa, ki ju na modernih spletnih mestih primanjkuje – ustvarjalnost in izvirnost. Če želite, da spletno mesto izstopa iz konkurenčnih podjetij na spletu in bi radi zgradili tesno čustveno povezavo s spletnimi obiskovalci, bi morali uporabiti bolj ustvarjalni pristop in dodati več duše v oblikovanje strani.

Primer ilustracije na pristajalni strani

Težko je najti boljši način za korak dlje v spletnem oblikovanju kot z uporabo digitalne ilustracije. Poglejmo si torej teh 5 razlogov za uporabo ilustracije pri vašem spletnem oblikovanju.

Dvignete se nad spletno konkurenco

Digitalna ilustracija je, če je avtorska, precej bolj originalna in v mnogih primerih unikatna, saj nihče drug ne bo risal tako, kot narišete vi. Ilustracije lahko ustvarite na podlagi grafične podobe vašega podjetja in jih vključite tudi v elemente blagovne znamke. Poudarile bodo edinstven videz blagovne znamke in prisotnost na spletu bo še bolj privlačna.

Veliko digitalnih ilustratorjev priporoča uporabo ilustracije, ker razkrije bistvo vaše korporativne kulture, izrazi vrednote podjetja in oriše velike cilje vaše ekipe.

matija-zajsek-spletna
Primer unikatne ilustracije na spletni strani www.matijazajsek.com

Pokaže značaj vaše blagovne znamke

Vsaka blagovna znamka je edinstvena osebnost s svojimi lastnostmi značaja, posebnosti videza in razpoloženja. Z uporabo vnaprej izdelanih predlog ne boste imeli možnosti, da izrazite vse te neverjetne karakteristike, ki jih vaše podjetje prinaša strankam. Nasprotno, digitalna ilustracija je popoln način za prenos močnega značaja svoje blagovne znamke in posredovanje svojega edinstvenega karakterja.

Popolna svobodo nad oblikovanjem

Pri oblikovanju spletne strani imate običajno sto in en element grafičnega oblikovanja, ki jih želite uporabiti za vsak del vaše spletne strani, od pisav do celotne teme. Najverjetneje ti elementi pridejo v paketu, ki ki ga ponuja ta tema. Na primer, vsaka postavitev prihaja skupaj s posebnim nizom barv in pisav.

Ne smemo pa na tem mestu pozabiti, da imajo drugi postavljavci dostop do istih paketov. Kljub temu torej, da so teme pogosto prilagodljive, še vedno niso umetniške in izvirne, in jih je mogoče zlahka prepoznati kot predlogo.

Z vlaganjem v digitalno oblikovanje po meri boste dobili popolnoma izviren in privlačen slog vaše blagovne znamke za spletno občinstvo. S popolnim nadzorom nad oblikovanjem lahko ustvarite kreativni videz, ki izpolnjuje vaše želje in estetske zahteve.

Celotna spletna stran je v duhu med seboj povezanih ilustracij, da se doseže konsistentnost.

Naredijo trajen vtis

Lahko bi rekli, da je digitalna ilustracija umetniško delo a hkrati močno orodje za sodelovanje občinstva in vzpostavitev tople čustvene vezi s potencialnimi strankami. Ta povezava med blagovno znamko in njeno občinstvom lahko zraste v dolgoročne odnose, ki temeljijo na zaupanju in kredibilnosti.

Z uporabo humorne digitalne ilustracije, vizualnih metafor, značilnega sloga in najnovejših trendov digitalne ilustracije lahko naredite odličen prvi vtis, ki se ga bo uporabnik oz., oblikovalec zagotovo zapomnil.

Povejo zgodbo blagovne znamke

Ilustracija digitalne umetnosti je odličen način, da strankam sporočite zgodbo blagovne znamke. Namesto da bi na suhoparen način zapisali dejstva zgodovine vašega podjetja, lahko zrišete zgodbo z različnimi vrstami digitalnih ilustracij. Pomagalo vam bo posredovati vaše ideje učinkoviteje in bolj privlačno. Kupci torej ne bo všeč samo vaša uspešna zgodba, ampak tudi vizualna predstavitev.

Zaključek

Želite ustvariti spletno stran, ki osvaja stranke stranke z ekskluzivnim stilom? Potem bi morali poskusiti vključiti digitalno ilustracijo kot element grafičnega oblikovanja. To so potrebne „pikice na i“ za vašo spletno poslovno prisotnost in vaša blagovna znamka bo izstopala v sodobnem digitalnem prostoru.

Digitalna ilustracija bo torej pomagala vašemu podjetju, sploh če bo edinstvena in vidna na spletu. Veliko prispeva k ohranjanju zvestobe kupcev določeni blagovni znamki in (to lahko zveni presenetljivo!) izboljšuje konverzijo na spletu (1).

VIR (1) Fireart Studio

Podobni prispevki