Vrhunska

Izdelava spletnih strani

Preverite ponudbo izdelave spletnih strani

Pridobite ponudbo po meri v roku 24 ur!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Oblikovanje spletnih strani

Tudi digitalna nujnost današnjega časa mora biti nadvse privlačna

 • Določitev barv in kontrastvo
 • Določitev tipografije
 • Obdelava fotografij
 • Oblikovanje tipične podstrani

Postavitev spletnih strani

Preberite, kaj je dobra spletna stran in kaj vse med drugim upoštevam pri izdelavi.

 • Analiza konkurence in ON site optimizacija
 • Vnos potrebnih obrazcev (povpraševanje, kontakt)
 • Galerija fotografij
 • Stran z blogom
 • Povezava z Google Analytics
 • Vnos potrebnega materiala in vsebine
 • Obvestilo o piškotkih in GDPR
 • Zemljevid sedeža podjetja

Vzdrževanje spletnih strani

Ikone so v naši družbi prisotne že od začetka človeštva. Simboli so univerzalni jezik in vedno tudi dobrodošel del grafičnega oblikovanja, saj z enim znakov lahko povejo ogromno oz. vse. Ikone so izredno krasno sredstvo za sporočanje, saj vektorske ikone v primerjavi z navadnimi besedili sporočajo več kot tisto, kar je videti v besedilu. Poleg tega zavzamejo zelo malo prostora in so hitro vidne.

 • Z ikonami strukturirajte in poenostavite vaše informacije

Izdelava spletnih strani

Spletna stran modra-klima.si

Izdelava spletnih strani

Spletna stran samospoznanje.si

Izdelava spletnih strani

Spletna stran Bauer Solar

Izdelava spletnih strani

Spletna stran Mounting Systems

Izdelava spletnih strani

Spletna stran www.sqs.si

Elementi, ki jih upoštevam pri oblikovanju spletnih strani

Pri oblikovanju spletne strani pazim predvsem na spodnje elemente: 

Barve

Pomembno je, da so barve spletne strani v skladu s celostno grafično podobo podjetja in da morebitne dodoatne barve sovpadajo s shemo ter je ne kvarijo. V kolikor celostna grafična podoba še ni izdelana oz ne obstaja (recimo blogi) je barve treba prilgoditi ciljni publiki (npr. če je tematika spletne strani eko prehrana, bo ustrezna barvna shema zeleni odtenki)

Kontrasti

Vedno je treba paziti, da so na strani kontrasti, ki omogočajo jasno branje. Rumena pisava na beli strani bo naredila veliko škode. Tekst na beli podlagi naj bo črn, siv ali v temnih odtenkih. Sama se tudi izogibam temnim spletnim stranem z belo pisavo, ker precej mučijo oči. 

Primerna pisava

Kot barva, mora biti tudi izbira pisave prava. Enostavna, preprosta in lahko berljiva pisava za večino tekstov. Za določene naslove, napise na slikah je primerna uporaba pisane oz ročno napisane pisave. Pomembna je tudi velikost pisave, s katero razlikujemo in ločimo naslove, odstavke itd …

Slike

Vse slike, uporabljene na spletni strani, sploh na vstopni strani, morajo biti ustrezno oblikovane. Predvsem je treba paziti, da imamo avtorske pravice slik, nato pa jih ustrezno dopolniti s teksti (recimo glavni header) in umestiti. Slike je treba tudi optimizirati in pravilno nasloviti.

Kontaktni podatki

Takoj vidni pomembni kontaktni podatki – če se le da, umestim telefonsko številko, e-mail in obrazev za kontakt v header spletne strani. Ta heade je potem viden tudi, ko se premikate po spletni strani navzdil. Na tak način so kontakni podatki vidni vedno in potencialni kupci lahko preprosto kontaktirajo.

Vizualna funkcionalnost

Jasna navigacija in logična struktura za lažje brskanje je izjemno pomembna za obiskovalca. Če pridete na spletno stran, na kateri ne veste točno, kje se nahajate, jo boste hitro zapuistili. Jasno navigacijo se hitro dosežes pravo grafično stukturo.

CTA (poziv k dejanju)

Kot kontaktne podatke je potrebno oblikovati tudi tako imenovani Call to action oz. poziv k dejanju. Ta naj bo oblikovno izpostavljen, da ga ne bo mogoče zgrešiti.

Logotip

Klik na logotip mora obvezno voditi na provo stran spletne strani.

Oblikovanje teksta

V sklopu oblikovanja je potrebno paziti tudi na oblikovanje teksta, ne samo vsebine, saj nihče ne bo bral esejev. Tekst je potrebno primerno razdelati na poglavja, podpogglavja in odstavke, grafično opremiti s slikami, dodati naštevanja in pdoobno. Ena zelo uspešnih kombinacij grafike in teksta so infografike, ki na jasen in hiter način predtsavijo bistvene podatke., 

Konsistenstnost

Paziti je treba, da je celotna spletna stran konsistentna in da vsak podstran deluje na enak princip. Če imate na eni podstrani glavni naslov moder, velikosti 20, naj bo tako na vseh straneh. 

Lastnosti dobrih in funkcionalnih spletnih strani

Nekatere spletne strani oz. mesta so zelo obiskane, nekateri pa morda niso nikoli imeli obiskovalca. Kaj torej so tiste glavne lastnosti, ki naredijo spletno stran odlično in se ne tičejo zgolj programiranja oz. postavljanja spletne strani? 

Oblikovanje

Spletno mesto mora biti zasnovano tako, da pritegne našo ciljno skupino in poskrbi zanjo. Da bi spletno mesto uspelo, mora oblikovalec oz. postavljalec razumeti najnovejše trende oblikovanja spletnih strani, kdo bo dostopal do njegovega spletnega mesta in kaj bodo pričakovali, ko bodo prišli tja. Kar je najpomembneje, kako lahko spletno mesto izpolni te potrebe. Izbrana spletna stran mora biti unikatna in usmerjena k uporabniku, predvsem pa oblikovno privlačna.

Jasen namen

Dobra spletna stran se zaveda svojega namena. Obstajati mora jasna ideja, kaj želi podjetje doseči s spletnim mesto in si prizadeva za strateško doseganje teh ciljev.

Analiza konkurence

Dobra spletna stran razume konkurenco in oblikuje svojo prepoznavno identiteto. Ugotovitev, kaj skušajo doseči druga spletna mesta v isti kategoriji, analiziranje njihovih uspehov in neuspehov je lahko odličen način pridobivanja idej in iskanja različnih načinov nastopa na spletu.

Uporabnost in dostopnost

Da bo spletno mesto uporabno in dostopno, mora imeti preprosto, elegantno in funkcionalno zasnovo. Gre za to, da elementi delujejo intuitivno in brez ovir, tako da uporabniki dosežejo svoje cilje z najmanj truda. Prav tako bi morala dobra zasnova spletnih strani vsem uporabnikom omogočiti enak dostop do informacij in funkcij, ki jih zagotavljajo.

Ključne besede

Dobro spletno mesto razume, da je v bistvu internet vse, kar zadeva besedno / besedilno komunikacijo. Vedeti, katere besede so pomembne za posamezno podjetje, je bistvenega pomena za izdelavo učinkovite spletne strani. Uporaba ključnih besed postane bistvenega pomena za izboljšanje dostopnosti spletnega mesta do iskalnikov.

Varnost

V primeru spletnih mest z e-poslovanjem je pomembno zagotavljanje varnosti med transakcijami. Dobra spletna mesta imajo potrdila SSL (Security Sockets Layer), ki omogočajo šifrirane in varne transakcije s kreditnimi karticami, prenose podatkov ter prijave in račune, ki jih vodijo stranke. Varnostno zaupanje je za vsako spletno mesto najpomembnejše in za njegovo zaščito morate kupiti SSL certifikat, saj obstaja veliko blagovnih znamk, kot so GeoTrust, RapidSSL, Comodo itd. Za stroškovno učinkovito potrdilo se lahko odločite za Comodo Potrdilo SSL, ki lahko zaščiti podatke, ki potujejo med strežnikom in brskalnikom.

Navigacija

Dobro spletno mesto svojim obiskovalcem ponuja jasno in konkretno navigacijo. Dobro zasnovano spletno mesto ima izčrpen zemljevid, ki obiskovalcem omogoča enostaven dostop do iskanih odsekov. Takšno spletno mesto omogoča tudi enostavno razumevanje imen in povezav, ki so na voljo za različne odseke. Preprosta zasnova spletnega mesta dela čudeže pri povečevanju priljubljenosti blagovne znamke.

Zakaj bi vam ravno jaz izdelala spletno stran?

Projekt izdelave spletne strani je lahko zelo mučen in dolgotrajen proces, lahko pa je prijetna in hitra izkušnja. Mnogokrat so izdelovalci spletnih strani sicer vešči in strokovnjaki na svojem področjem, zatakne pa se pri komunikaciji. Posledica tega je lahko velika izguba tako časa kot denarja. Ker redno spremljam vse moje projekte, skrbno tudi pazim, da se vse odvija, kot se mora. 

Vedno upoštevam vaše želje oz. zahteve, ki jih optimalno združim s funkcionalnostjo in predlogi, kako bi končni izdelek lahko postal najbolj učinkovit. 

Svetujem tudi glede materialov in priprave le-teh, da bodo maksimalno pripomogli h končnim ciljem.

Za vsa vprašanja, predloge in komentarje sem v okviru delovnega časa tudi vedno dosegljiva (od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure)

Oglasite se

Moj kontakt

Z vesljem se z vami srečam na kavici, lahko pa tudi prigriznemo kaj dobrega 😉

Osnovni podatki

Brez težav lahko do mene pridete preko spodnjih kontaktnih podatkov ali pa izpolnite obrazec na desni.

Bine Rogelj s.p., Pako 7, 1353 Borovnica

info@majdarogelj.com

041 895 778

Kontaktni obrazec

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.