Digitalna ilustracija

Digitalna ilustracija ponudba

Promocijska ilustracija

Privlačen grafični element za učinkovito promocijo

  • Promocijska ilustracija igra veliko vlogo pri grafičnem oblikovanju projektov. V primerjavi z rasterskimi slikami ima vektorska grafika številne prednosti. Vektorske slike so prilagodljive, kompaktne in kakovostne v vseh velikostih.

Infografika

Suhoparne informacije na privlačen način, ki pritegne

  • Infografika je že kar lepo število let pomembno in pogosto uporabljeno orodje za sporočanje informacij na način, ki je privlačen in učinkovit. Infografika je način komuniciraja informacij preko grafičnih elementov, kot so grafi, diagrami ali ilustracije.

Oblikovanje ikon

Z ikonami strukturirajte in poenostavite vaše informacije

  • Ikone so v naši družbi prisotne že od začetka človeštva. Simboli so univerzalni jezik in vedno tudi dobrodošel del grafičnega oblikovanja, saj z enim znakov lahko povejo ogromno oz. vse. Ikone so izredno krasno sredstvo za sporočanje, saj vektorske ikone v primerjavi z navadnimi besedili sporočajo več kot tisto, kar je videti v besedilu. Poleg tega zavzamejo zelo malo prostora in so hitro vidne.

Digitalna ilustracija portfelj

Rezervirajte termin že danes

Kdaj začnemo?

Kaj je digitalna ilustracija

Na digitalne ali vektorske ilustracije danes naletimo že skoraj vsak dan. Ne glede na to, ali gre za pano, internet ali knjigo, boste videli različne oblike vektorski grafik. Te grafike so skrbno oblikovane tako, da svojim občinstvom posredujejo »preprosto« sporočilo.

Kot že ime pove, vektorske ilustracije temeljijo na matematičnih izračunih. Vsaka črta na vektorski sliki je sestavljena iz točk, ki so povezane s črtami. Te črte imajo natančno določeno višino, širino, delež, razmerje in krivuljo. Digitalne slike niso odvisne od ločljivosti. 

V nadaljevanju navajam 5 prednosti digitalnih ilustracij pred klasičnimi fotografijami.

Prednosti digitalne ilustracije

Kakovost slike

Kot smo že omenili, je kakovost slike ključna prodajna lastnost vektorske grafike. Brez skrbi lahko oblikujete vektorske ilustracije in jih povečate, kar razlikuje vektorske slike od bitne slike. Običajno se bitne slike ob spremembi velikosti zameglijo. Bitne slike ne morete povečati preko dejanske velikosti slikovnih pik.

Ko se vektorska grafika poveča, bo ilustracija ves čas ostala ostra. Noben od delov ne bo videti drugače. Pravzaprav raztezanje ilustracije nikoli ne naredi zamegljene.

Razširljivost

“Razširljivost” je največja prednost uporabe vektorskih risb. Vektorsko grafiko lahko prilagodite na poljubno velikost, ne da bi vas skrbelo za kakovost (kot smo videli v prednosti št. 1). Posamezno risbo lahko uporabimo na panojih ali natisnemo na list papirja.

Zaradi te zmožnosti kakršne koli velikosti podjetjem svetujejo, da za oblikovanje, kot so logotipi, uporabljajo vektorske modele, ki se uporabljajo na več načinov.

Oblikovalci ves čas želijo, da so njihove risbe razširljive, tako da jih lahko prosto uporabljate v različnih medijih. To bo povečalo uporabnost vaše slike.

Slabost je zgolj v tem, da če vektorsko sliko preveč skrčimo, drobne črte in podrobnosti ne bodo vidne. Po drugi strani pa bodo pri povečanih slikah vidne drobne napake. Na tem mestu morate najeti res dobrega oblikovalca, ki bo v programu natančno preveril najdrobnejše detajle.

Preprostost

Vektorske risbe je enostavno ustvariti in jih je mogoče shraniti v številne formate. Oblikovalec, ki ga najamete, bo z vektorskimi orodji spremenil vaš logotip ali drugo obliko v vektorsko sliko. Ta postopek je znan kot vektorizacija.

Seveda se lahko tega vedno naučite sami, vendar upoštevajte, da bo za učenje nove programske opreme potreben čas … čas, ki ga boste morda raje preživeli drugje v svojem poslu.

Manipulacija

Za razliko od mnogih drugih slikovnih formatov je vektorski grafiko mogoče spremeniti oz preoblikovati. Ni treba urejati celotne ilustracije ampak izberete lahko določena področja, ki jih želite urediti. Urejate lahko različne parametre, kot so barva, pisava, postavitev, dodajate ali odvzemate predmete itd… 

Prijazne do spleta

Še ena zanimiva prednost pri vektorskih ilustracija je manjša velikost datoteke. Datoteke z manjšo velikostjo lahko prenesete po spletu. Te slike se nalagajo hitreje. To pomeni, da bodo potencialne stranke lahko v nekaj sekundah videle celotno sliko na vašem spletnem mestu. To izjemno vpliva tudi na tehnični vidik SEO optimizacije.